Algemene voorwaarden NK cross en Phanos Boscross

Deelname aan de NK cross, Phanos Boscross en Phanos Bosloop zijn geheel voor eigen risico. Deelname aan de volgende onderdelen is iedereen toegankelijk tenzij leeftijdrestricties of handicap zijn vermeld

 • de scholierenboscross basis onderwijs <12jaar   1,4km
 • de scholierenboscross voortgezet onderwijs >12  2,7km
 • Phanos Boscross recreanten  7,2km
 • Phanos Bosloop  10km
 • Phanos Boscross G atleten, handicap  0,7km

Deelname aan de volgende onderdelen is voor iedereen die lid is van een atletiekvereniging en over een wedstrijdlicentie beschikt waarbij de NK onderdelen zijn voorbehouden voor deelnemers met de Nederlandse nationaliteit. NB. De start van de NK onderdelen valt samen met de start van de Phanos Boscross in de corresponderende categorie met uitzondering van de junioren A/B in verband met afwijkende circuit afstanden.

 • Phanos Boscross junioren A en B  3,2km
 • NK cross masters (V)  7,2km
 • Lotto Crosscircuit. junioren meisjes D  1,9km
 • Lotto Crosscircuit.. junioren jongens D  1,9km
 • Lotto Crosscircuit.. junioren meisjes C  1,9km
 • Lotto Crosscircuit.. junioren jongens C  2,7km
 • NK cross masters >50 (Man)  7,2km
 • NK cross masters <50(Man)  7,2km
 • NK cross vrouwen kort  2,7km
 • NK cross mannen kort  2,7km
 • NK cross meisjes B  3,6km
 • NK cross jongens B  6,4km
 • NK cross meisjes A  6,4km
 • NK cross jongens A  7,2km
 • NK cross vrouwen  7,2km
 • NK cross mannen  10,8km
 • Phanos Boscross pupillen  1,4km

Deelname aan de BOSScross is alleen mogelijk in een teamverband

Deelname aan de Studentenloop is alleen mogelijk als de deelnemer ingeschreven is bij een instelling voor hoger onderwijs

Aansprakelijkheid

De organisatie van het NK cross, Phanos Boscross en Phanos Bosloop aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor welke vorm van schade dan ook, opgelopen tijdens het evenement. Deelnemers worden dringend verzocht op de achterkant van hun startnummer naam, telefoonnummer voor geval van nood en eventueel medicijngebruik en mogelijke medische risicofactoren te vermelden. Ook indien u gebruik maakt van het startnummer van iemand anders, graag uw eigen gegevens op de achterzijde van het startnummer noteren.

Inschrijving annuleren

Tot de sluiting van de voorinschrijving op zondag 19 februari 2017, kunt u uw aanmelding kosteloos annuleren. Wij verzoeken u in dat geval dringend contact met ons op te nemen via . Na 19 februari kunt u niet meer annuleren en zullen alle kosten met betrekking tot inschrijfgeld en extra bestellingen in rekening worden gebracht.

Startnummer overdragen

Tot maandag 20 januari kunnen wij een startnummer omzetten naar een andere afstand of naam. Na 20 januari is het niet meer mogelijk om de naam die aan een startnummer is gekoppeld te wijzigen.Wilt u uw startnummer overdragen dan kan dat alleen bij de recreanten onderdelen en wedstrijdonderdelen die niet onder het NK vallen. Neem daarvoor contact met ons op via

Lotto Crosscircuit

De wedstrijden die deel uit maken van het NK en de wedstrijden voor de C en D junioren maken deel uit van het Lotto Crosscircuit en voldoen aan het betreffende regelement.

Runnersworld Haarlem Cross Circuit

De wedstrijden die deel uit maken van het NK en de wedstrijden voor de C en D junioren maken deel uit van het Runnersworld Haarlem Cross Circuit met uitzondering van de junioren A en B wedstrijd die een aparte start heeft. De wedstrijden voldoen aan het betreffende regelement.

Wedstrijdbepalingen NK Cross Country
Amsterdamse bos, 4/5 maart 2017
Versie 301116

1. Programma Categorie Afstanden* Categorie Afstanden

Vrouwen korte cross 2,5km
Mannen korte cross 2,5km
Vrouwen 8km
Mannen 12km
Meisjes A 6km
Jongens A 8km
Meisjes B 4km
Jongens B 6km
Vrouwen masters 8km
Mannen masters 8km
* Een afwijking van 10% op bovenstaande afstanden is toegestaan

2. Algemene bepalingen
a) Het voorlopige tijdschema wordt uiterlijk 1 januari 2017 gepubliceerd op www.nk-cross.nl. Een onderdeel vindt geen doorgang als er minder dan drie atleten of ploegen aan de start verschijnen (zie de uitzondering bij de masters hieronder);
b) Indien bij de masters in een leeftijdscategorie minder dat drie atleten aan de start staan, wordt deze categorie samengevoegd met de naastliggende jongere leeftijdscategorie, enz. Als er dan nog steeds minder dan 3 ingeschreven atleten zijn, wordt het betreffende onderdeel geschrapt als onderdeel van het kampioenschap.

3. Inschrijfbepalingen
a) De inschrijving sluit op 19 februari 2017 om 23:59 uur.

4. Afmelden/niet deelnemen
a) Art. 142, lid 4 van het wedstrijdreglement is van toepassing;
b) Als de geselecteerde atleet zich niet tijdig afmeldt (dat wil zeggen vóor de uiterste meldtijd van het betreffende onderdeel), wordt een boete opgelegd van €25;

5. Aanvullende bepalingen
Het wedstrijdreglement 2016-2017 van de Atletiekunie is van kracht. Aanvulling hierop is:
a) Iedere categorie is herkenbaar aan aparte serie startnummers.

6. Bepaling verenigingskampioenschap
Het Nederlands verenigingskampioenschap wordt bepaald door het resultaat van de eerste drie atleten van die ploegen. Dit wordt als volgt bepaald:
a) De eerst aankomende deelnemer krijgt 1 punt, de tweede aankomende 2 punten, enz;
b) De punten van de eerste drie atleten van die ploeg worden bij elkaar opgeteld;
c) De vereniging met het laagste puntenaantal is Nederlandse verenigingskampioen;
d) Eindigen twee of meer verenigingen met hetzelfde puntenaantal, dan telt het beste resultaat van de 3e atleet.

Masters
Bij de masters wordt één klassement (op basis van prestatie) opgemaakt van alle categorieën. Op basis hiervan worden de punten voor het verenigingskampioenschap toegekend volgens bovenstaande methode.

Deelname aan de NK Cross is voor eigen risico en verantwoording!

De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor welke vorm van schade dan ook, opgelopen tijdens het evenement. Deelnemers wordt dringend aangeraden om op de achterzijde van het startnummer hun naam, eventueel medicijngebruik en medische risicofactoren te vermelden, en tevens een telefoonnummer dat in geval van nood bereikbaar is. Ook indien u met het startnummer van een ander loopt, graag uw werkelijke gegevens op uw startnummer.


line